Harmony gaat een samenwerking aan met computercenter

Harmony gaat een samenwerking aan met computercenter

Ook je refurbished laptop veilig en voordelig verzekerd!

computercenter biedt, samen met Harmony, een unieke laptopverzekering op maat aan!

 

Door Cick Geers

Wanneer je de trotse eigenaar wordt van een nieuwe laptop, zorg je er natuurlijk voor dat je ‘m goed verzekerd hebt. Je moet er immers niet aan denken dat je laptop gestolen wordt of uit je handen valt. Voor refurbished laptops zou dat eigenlijk niet anders moeten zijn, bedacht Herold Velema van computercenter. Hij zocht contact met Manon Derks van Harmony; de aanbieder van elektronica verzekeringen. Het resultaat? Een unieke verzekering voor alle refurbished artikelen die je bij computercenter koopt.

‘Het was me een doorn in het oog’, vertelt Herold. ‘Onze laptops zijn zo goed als nieuw maar we konden onze klanten er geen verzekering bij aanbieden. En dat, terwijl je voor nieuwe exemplaren zonder enige moeite een verzekering kunt afsluiten. Dat moet toch anders kunnen?’ Vanuit de duurzame gedachte ‘Waarom weggooien als iets nog prima hergebruikt kan worden’ koopt computercenter computers in. Ze verwijdert veilig alle data, schoont computers helemaal op en voert eventueel reparaties uit. Daarna krijgen de computers een Windows installatie en worden ze voorzien van de nieuwste updates. De apparaten zijn dan, tegen een gereduceerd tarief, gereed voor verkoop in één van de vijf computercenter-winkels en/of in de webshop.

Unieke samenwerking

Herold kwam in contact met Manon Derks van Harmony; de specialist in het verzekeren van elektronicaproducten. Hij legde Manon zijn vraagstuk voor. Manon: ‘Ik snapte helemaal waar Herold op doelde. Mensen zijn vaak erg gehecht aan en afhankelijk van hun laptop. Ze verwachten dat ze er altijd over kunnen beschikken. Als er iets mee is rekenen ze erop dat het euvel snel verholpen wordt. Bij een schade willen ze graag snel een ander exemplaar. Dat geldt net zo goed voor refurbished als voor nieuw’. Daarom biedt computercenter samen met haar partner Harmony nu een verzekering aan die de klant rechtstreeks bij de aanschaf van een refurbished laptop kan afsluiten.

Duurzame gedachte

Voor Herold is deze verzekering een mooie aanvulling op de service die hij met computercenter biedt. Bij aanschaf van een refurbished laptop is het voor de klant nu mogelijk direct te kiezen voor een verzekering. ‘De klant kan zelf bepalen of hij alleen schade en defecten verzekert of daar ook diefstal aan toevoegt. En dat alles voor een paar euro per maand (afhankelijk van de waarde van het apparaat). Ik verwacht dat we hiermee echt voorzien in een behoefte. Onze klanten maken bewust de keuze voor een hergebruikte laptop, ze kunnen die keuze nu ook veilig en voordelig verzekeren. Dat maakt het in mijn ogen alleen nog maar duurzamer!’